Draytek - Multi PVC EVC RoutIT

Gemaakt door Daniël Kuiper, Gewijzigd op Do, 22 Aug om 1:42 PM op Daniël Kuiper

Multi PVC voor ADSL

Configuratie Internet

Configuratie 2e PVC

WAN5/PVC2 configureren

De verbindingen controleren

Multi EVC voor VDSL

Configuratie Internet

De internetverbinding (EVC2) configureren

Configuratie 2e EVC

WAN5/EVC2 configureren

De verbindingen controleren

VLAN configuratie

VLAN configureren

LAN configuratie

LAN 2 configureren

Routering aanmaken

Door middel van Load-Balance/Route Policy kan verkeer worden gestuurd tussen de verschillende
internetverbindingen/PVC’s/EVC’s.
Onderstaand voorbeeld maakt een routering aan naar PVC2/EVC2 voor alle apparaten in het 2e subnet.

Load-Balance/Route Policy

Na het aanmaken van deze instellingen kan er op LAN poort 3-6 apparatuur worden aangesloten dat middels DHCP
een IP-adres krijgt uit het publiekelijke subnet. Wanneer deze apparaten communiceren zal dit over de 2e PVC
worden gerouteerd. Hierbij wordt geen NAT toegepast.