Draytek - IPVPN en BGP RoutIT

Gemaakt door Daniël Kuiper, Gewijzigd op Do, 22 Aug om 1:24 PM op Daniël Kuiper

Draytek BGP Support

Routers met BGP Support

• Vigor 2862 Serie
  • Vigor 2865 Serie
  • Vigor 2926 Serie
  • Vigor 2927 Serie
  • Vigor 2952 Serie
  • Vigor 2962 Serie
  • Vigor 3910 Serie

Zorg ervoor dat de router(s) beschikken over de laatste firmware versie die te
downloaden is op www.draytek.nl/firmware.

Naast een geschikte router is natuurlijk ook informatie vanuit RoutIT nodig. Alle benodigde informatie is te vinden in IRMA en/of op de orderbevestiging.

Om IPVPN te kunnen gebruiken is het van belang dat
de WAN interface van de router online is. Zorg er dus voor dat de WAN verbinding online is voordat het IPVPN geconfigureerd wordt.

Local BGP configuratie

Configuratie van het BGP protocol wordt gedaan in het menu Routing > BGP.
Het BGP protocol maakt gebruik van neighbors waar routes aan geadverteerd worden. De neighbor is in dit geval de router van RoutIT in het IPVPN. Deze router moet echter weten door wie het geadverteerde subnet afkomstig is. Dit onderscheid wordt gemaakt op basis van het AS nummer in combinatie met het Router ID. Deze gegevens worden opgegeven bij het inschakelen van BGP;

Configuratie optie
Wat het doet
Wat in te vullen
Enable BGP
Schakelt BGP op de router in
'Enable'
Local AS Number
AS nummer van de lokale router
Zie IRMA
Hold Time
Negotiation timeout tussen BGP peers
180
Connect Retry Time

Timeout voor het krijgen van verbinding met peer
120

Router ID
Indentifier van de lokale router
Zie IRMA (veelal WAN IP adres)

Neighbor configuratie

De lokale router moet weten naar welke remote router geadverteerd moet worden. Dit is aan te geven door een neighbor op te geven. De opgegeven netwerken worden naar deze routers geadverteerd.

Configureer een neighbor door op een index nummer te klikken in het menu Routing > BGP.

Configuratie optie
Wat het doet
Wat het doet
Enable

Schakelt het adverteren naar deze neighbor in
'Enable'

Profile Name

Geeft de mogelijkheid de neighbor een naam te geven zodat deze makkelijk te herkennen is
Een herkenbare naam voor de neighbor

AS Number

Geeft aan in welk BGP AS het netwerk
geadverteerd moet worden
Zie IRMA

IP Address

Het IP adres van de BGP neighbor om
het netwerk aan te adverteren
Afhankelijk van de verbinding;
zie IRMA
MD5 Auth

Schakelt encryptie in voor de
communicatie met de BGP neighbor

Aanvinken en het MD5 voor
de BGP connectie invullen.
Zie IRMA.

Te adverteren netwerken opgeven

Nu de router geconfigureerd is om netwerk te adverteren via BGP, moet opgegeven
worden welke netwerken geadverteerd moeten worden.

Om optimaal gebruik te maken van het IPVPN is het aan te bevelen het geadverteerde subnet als zijnde een routed subnet te configureren. Op deze manier zijn alle apparaten binnen dit subnet direct beschikbaar binnen het IPVPN.

Instructies voor het aanmaken van een gerouteerd subnet zijn te vinden in de IP Routed Subnet handleiding, onder het item ‘IP Routing Usage (specifieke LAN poort)’. Geef vervolgens het te adverteren subnet op in het menu Routing > BGP op het tabblad Static Network.

Configuratie optie
Wat doet het
Wat in te vullen
Select
Adverteren het netwerk na op 'OK' gedrukt te hebben
'Enable'
IP Address
Dit is het subnet dat geadverteerd wordt naar het IPVPN
Het netwerk adres dat
geadverteerd moet worden
Subnet Mask
Het subnet mask van het te adverteren subnet
Het subnet mask van het netwerk

Het is nu mogelijk vanaf het opgegeven netwerk verkeer naar het IPVPN in te sturen.